5073  Ryggförlängare H 30cm

Att själv koppla in/ur något i en fallskyddsseles D-ring i ryggen är oftast omöjligt utan hjälp av någon annan. Men med denna smarta förlängning når du lätt själv. Utrustad med ett kardborreband så du kan fästa den i selen när den ej används. Snabblänken kopplas in i ryggens D-ring. Längd: 30cm

5081  Ryggförlängare D 50cm

Att själv koppla in/ur något i en fallskyddsseles D-ring i ryggen är oftast omöjligt utan hjälp av någon annan. Men med denna smarta förlängning når du lätt själv. Utrustad med en hållare så du kan fästa den i selen när den ej används. Träs i ryggens D-ring. Längd: 50cm

Vad är hängtrauma?
Säkerhetsremmen mot hängtrauma konstruerades för att hjälpa arbetare att slippa hängtraumats negativa påverkan på hälsan (även känt som ortostatisk intolerans). Detta tillstånd kan uppkomma när en person förblir hängande på en höjd (efter ett fall), även under kortare perioder. Upphängning i en sele kan få blodet att ansamlas i benen och orsaka medvetslöshet. Om räddningen dröjer kan allvarlig skada eller dödsfall inträffa. Arbetsmiljölagen kräver att arbetsgivare tillser en snabb räddning av personalen i händelse av ett fall. Säkerhetsremmen mot hängtrauma är konstruerad för att förhindra hängtrauma när en arbetare inväntar räddning.

5034  Traumaband Puck

Traumabandet som ligger i en liten ficka fästes enkelt på selen och tas snabbt fram vid ett fall. Extremt kompakt lättviktsdesign som inte är i vägen för arbetaren. Säker att få fram och använda - öppna dragkedjan, släpp ut bandet och kliv i med båda fötterna . Ger den hängande arbetaren möjlighet att ställa sig upp i sin sele för att avlasta remmarna i ljumskarna.

5034 Traumaband Puck

5082 Traumaband D 2

2 smart förvarade band sätts ihop och justeras efter ens längd. Passar alla selar. Ger den hängande arbetaren möjlighet att ställa sig upp i sin sele för att avlasta remmarna i ljumskarna.

5043  Traumaband Help Step

Ett par footloops som förebygger hängtrauma. Passar alla selar. Banden tas enkelt fram ur förpackningen, och sen ställer man sig i banden. Ger den hängande arbetaren möjlighet att ställa sig upp i sin sele för att avlasta remmarna i ljumskarna.

5043 Traumaband Help Step